1. Ikres szoptatási pozíciók

Tanacsadók - Anna szoptatási tanácsai

KETTŐS BÖLCSŐTARTÁS

Mindkét baba a hagyományos bölcsőtartásban, elöl keresztezi egymást a lábuk. Olyan helyen, ahol nincs hová letámasztani a kicsik lábát, pl. váróban, vagy kirándulásnál egy padon. Kicsit körülményes pozíció, mindkét kéz elfoglalt, de hasznos lehet néha.

 

 

 

 

 

 

 

KETTŐS HÓNALJTARTÁS

 

Ehhez eleinte mindenképp párnára, vagy párnákra van szükség, hogy a babák kellő magasságba kerüljenek. Nagyon kényelmes póz, az egyik, vagy mindkét kéz szabadon lehet. Szoptatás szempontjából azért nagyon jó, mert így a legkönnyebb ellenőrizni a helyes mellretételt (egyes babánál is). A kicsik fejét inkább hátul, a koponyánál, tarkónál támasszuk meg, sok baba nem szereti, ha megfogják a feje tetejét. A babák lába hátrafelé áll, figyeljünk, hogy ne akadjon be, ne hajoljon vissza, és az alsó test ne lógjon túlságosan (ebben segít a párna). Az anya a saját tartására is ügyeljen, a mellbimbó és a hát védelme érdekében legyenek a babák elég magasan, és az anya háta is legyen megtámasztva.

BÖLCSŐ-HÓNALJ

Az egyik baba bölcső, a másik hónaljtartásban. A hónaljtartás néha elcsúsztatott bölcsőtartássá válik, a babák teste párhuzamos az anyáéval, és az egyik a másik ölében fekszik.